Sarnámi Sanskirti

Foto Waldo Khoendjbiharie

Sarnámi Sanskirti

enkele facetten van de Hindustaanse geschiedenis en cultuur in Suriname en Nederland

Sarnámi Sanskirti is een boek over het Sarnámi erfgoed dat onlangs is verschenen met artikelen die gepresenteerd zijn tijdens de eerste editie van het driejaarlijks congres over de Sarnámi cultuur in juni 2018 in Den Haag. In diverse artikelen worden tal van facetten van de Hindustaanse geschiedenis en cultuur belicht. Het gaat hier om het Sarnámi cultureel erfgoed, dat nog altijd grote invloed heeft op de ontwikkeling en cultuurbeleving van de Hindustanen in zowel Suriname als in Nederland. Het boek levert een interessante kijk op zaken als Hindustaanse culturele identiteit en de invloed van religie en rituelen. Verder worden enkele facetten van de diverse cultuuruitingen beschreven, zoals schilderkunst, de invloed van de Indiase cinema, de uitdagingen in het onderwijs, het Sarnámi toneel en de orale literatuur en muziek. De artikelen in het boek zijn rijk geïllustreerd met foto’s en een drietal columns.

Sarnámi Sanskirti is het tweede boek in een reeks van drie boeken over het Sarnámi cultureel erfgoed dat door Uitgeverij Surinen is uitgegeven. In juni 2019 verschijnt het derde en laatste deel van dit drieluik.

Sarnámi Sanskirti, enkele facetten van de Hindustaanse geschiedenis en cultuur in Suriname en Nederland

ISBN 987-90-71995-17-0
redactie:
Rabin S. Baldewsingh
Naushad Boedhoe
Bris Mahabier
Uitgeverij Surinen, Den Haag
Prijs in Nederland: €. 15,- (excl. verzendkosten)

In Nederland is het boek verkrijgbaar bij elk erkende boekhandel of kan worden besteld via het e-mailadres: uitgeverijsurinen@gmail.com

Vorig artikelLevendig debat: Natievorming in Suriname
Volgend artikelKiran Badloe sportman Den Haag 2018