Erfgoed centraal

In een uitverkocht Laaktheater werd op 23 september 2017 het boek Onbeschreven Erfgoed, Perspectieven op de Surinaams-Hindostaanse cultuur gepresenteerd. Het nieuwe boek is toegankelijk geschreven en bestemd voor een breed publiek. Vooral jongeren blijken behoefte te hebben aan meer informatie over hun eigen cultureel erfgoed. Onder redactie van prof. Ruben Gowricharn,  geven negen auteurs hun persoonlijke kijk op diverse aspecten van ons erfgoed. Onbeschreven erfgoed geeft niet alleen impressies van het Hindostaans verleden weer, die impressies lichten ook een sluier op van de toekomst. Het is een uniek boek geworden, rijkelijk geïllustreerd met foto’s, dat om doordenking en verdieping vraagt. Klik hier om het boek te bestellen.

Dansstijlen

Tijdens Sárnami ke Rát werden twee onderwerpen uit het boek extra belicht traditionle dansen literatuur. Jaswina Ilahi-Biharie nam de zaal mee in de ontwikkeling van traditionele Hindostaanse gemeenschapsdansen, zoals londa ke nác en baithak gáná ke nácDe zaal deed enthousiast mee! Sarnami ke Raat

 

Sarnami ke Raat

 

Sarnámi gedichten

Dichter Jit Narain maakte trakteerde de zaal op pareltjes uit zijn oeuvre aan Sarnami gedichten. Jit Narain

De voorzitter van de Leerstoel Lalla Rookh, Rajendre Khargi, overhandigde Jit Narain een Passe Partout van zijn eerste gedichtenbundel Dál Bhát Catni, als blijk van erkenning voor zijn pionierswerk rond het Sarnámi.

Tot slot kregen de auteurs van Onbeschreven Erfgoed uit handen van prof. Gowricharn een eerste exemplaar uitgereikt. Sarnami ke RaatDe avond werd gepresenteerd door standup comedian Raoel Fatehmahomed en werd mede mogelijk gemaakt door het Laaktheater.

 

Vorig artikelGCIDS2017 – 7 Oct 2017
Volgend artikelChallenging Perspectives on the Indian Diaspora