Het Yogische Pad door Radj Bhondoe

Bij Uitgeverij U2pi in Den Haag is zojuist het boek Het Yogische Pad van Yograj Premacharya verschenen.

Het Yogische Pad laat zien dat het middels integratie van de yoga-discipline in ons dagelijkse leven mogelijk is om onze manier van leven fundamenteel te veranderen en in het proces ook onze sociale leefomgeving mee te nemen. Op deze manier kan toepassing van deze discipline door grote groepen mensen onze wereld veranderen. Dit kunnen wij voor elkaar krijgen zonder actieve bemoeienis van de overheid, bovendien kost het praktisch niets.

Een wereld zonder armoede, waar mensen van verschillende achtergronden vreedzaam samenleven, waar harmonie bestaat tussen mens en natuur, lijkt zo ver van onze dagelijkse realiteit, maar eigenlijk is het binnen handbereik!

Over de auteur: Yograj Premacharya (spirituele naam van Radj Bhondoe) is geboren en opgevoed in een traditionele Hindoe familie. Dharma en spiritualiteit maakten deel uit van de dagelijkse religieuze praktijk van zijn familie en als zodanig zijn die van grote invloed geweest op zijn opvoeding.

Naast een professionele carrière op het terrein van de ontwikkelingssamenwerking, bestudeerde hij yoga en spiritualiteit. In India oefende Yograj met verschillende traditionele yoga-meesters. Later oefende hij meer moderne stijlen van yoga met meesters uit het Westen. Yograj is een professionele yogaleraar (RYT 500, Yoga Alliance). Zijn lessen zijn een combinatie van asanas, pranayama en re­flecties. Vanuit zijn kleine thuisstudio in Den Haag verzorgt Yograj lessen in yoga, meditatie en spiritualiteit. Yograj is gespecialiseerd in de niet fysieke-yoga, zijn lessen zijn daarom niet alleen gericht op lichamelijke fitheid, maar bieden ook mogelijkheden om dieper te duiken in de yoga traditie, te verbinden met het innerlijke Zelf, betekenisvolle verbindingen te maken met anderen en met de natuur. Yograj is vriendelijk, filosofisch en altijd in voor een praatje en chai.

Naast reguliere lessen in yoga, spiritualiteit en meditatie verzorgt Yograj in Nederland (en in het buitenland) ook workshops, lezingen, retreats en bedrijfsyoga sessies (voor o.a. organisaties, bedrijfsleven en overheden).

Stuur een mail naar yograj.premacharya@gmail.com om het boek te bestellen.
Prijs is Euro 13,50 (exclusief verzendkosten).

Voor een inkijk in het boek klik hier

 

Vorig artikelLalla Rookh kalender 2020
Volgend artikelHindustáni Folk Music Concert in De Nieuwe Kerk!